Over de boerderij

De Doelgroep

De doelgroep van De Boerderij zijn kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud met een zorg- of hulpvraag. Wij richten ons niet op een specifieke diagnose.

Kleinschaligheid en veiligheid wordt door ons belangrijk gevonden. Een groep die in balans is, is daarvoor essentieel. Daarom zal er bij het samenstellen van groepen gekeken worden of het kind past tussen de aanwezige kinderen. Dit wordt gedaan door het kind een dag of dagdeel mee te laten draaien.

De zorg kan bij ons gefinancierd worden vanuit Persoons Gebonden Budget (PGB) of Zorg in Natura (ZIN).

 

activiteiten

Op De Boerderij hebben we verschillende verantwoordelijkheden en taken voor de kinderen. Ieder kind heeft zijn of haar eigen taak voor de dag. Deze taken zijn afgestemd op de vaardigheden en op het niveau van het kind.

Het werken met dieren en planten zien wij als zinvol werk, omdat respect hebben en bewust zijn van alles wat leeft als belangrijk doel wordt gezien.

Verder is het stimuleren van de persoonlijke ontwikkeling een streven van ons. Wij doen dit door het kind zelf bezig te laten zijn op verschillende vlakken. Denk hierbij aan dierenverzorging, bewegings- en knutselactiviteiten en samen of zelfstandig spelen.

Wij bieden materialen aan die het kind spelenderwijs helpen om de ontwikkeling te stimuleren.

Onze activiteiten

Dieren

Sport & Spel

Landbouw

Creativiteit